Tampereen Musiikki 50 vuotta

Tampereen Musiikki on toiminut 45 vuotta samassa liikehuoneistossa Kuninkaankatu kolmessatoista. 

- Kerran sisään marssi asiakas pyytäen a-ääntä, jonka sitten annoin pianosta. Kyseinen henkilö lähti hyräillen liikkeestä ulos, vei äänen kotiinsa asti ja viritti kitaransa sen mukaan. Muistan myöskin isovanhemmat, jotka ostivat viulun lapsenlapselleen joululahjaksi. Soitin palautettiin heti pyhien jälkeen, koska lapsi ei ollut oppinut soittamaan, tarinoi nyt jo eläkepäivistä nauttiva entinen kauppias Markku Aartio.

Vuodesta 1995 talossa työskennellyt Pasi Riikonen on luotsannut alakerrassa bändisoittimiin keskittynyttä Aurinkomusiikkia vuodesta 2006 lähtien.  Seitsemisen vuotta yläkerrassa klassisten soittimien parissa, Musiikki Aartion leivissä touhunnut Virtasen Kimmo otti vetovastuun 2011. Tampereen Musiikista siis löytyvät moninaiset palvelut saman katon alta, aivan kuten verkkokaupastakin. 

Pasin ja Kimmon yrittäjyys on asiakaslähtöistä, omalle asiantuntemukselle perustuvaa. Molemmat ovat avainasemassa asiakaspalvelussa eli konkreettisesti töissä Tampereen Musiikissa.

- Otamme kaikki haasteet vastaan ja työn ohessa opimme koko ajan lisää. Oman ammattitaidon ja kokemuksen kautta pystymme tarjoamaan asiakkaalle oikean soittimen  oikeaan tarpeeseen. On hieno tulla töihin ja miettiä, että mitä voisin tehdä paremmin, kiteyttää Pasi.

- Ihmiset arvostavat tänä päivänä palvelua ja ovat löytäneet jälleen kivijalkakaupat.  Mikä estää, että palvelua ei voisi saada myös verkkokaupasta? Nykypäivän kaupankäynnissä palvelu korostuu ja kun hoitaa työnsä hyvin, sana kiirii eteenpäin, toteaa Kimmo.

Riikosella ja Virtasella on ruohonjuuritason kokemusta, kummallakin bänditaustaa. Pasi on soittanut lukuisissa metalliyhtyeissä, mutta yksi mahtavimmista kokemuksista on 11-henkisen Sam Boogie`s Blaxplotation Orchestran keikat.  Kimmo on vaikuttanut 90-luvulla useassa gospelia soittavassa kokoonpanossa mm. Heaven Up:ssa ja tulevaisuudessa on suunnitteilla soololevy omista kappaleista. Erilaista näkökulmaa musiikkiin tuo myös perheellisten miesten lasten soittoharrastukset.

Mikäli Pasi olisi soitin, hän olisi ehdottomasti sähkökitara, koska se on lähinnä omaa sydäntä.  Duurissa soitettavaksi kappaleeksi valikoituu Maroon 5:n She Will Be Loved, jossa duuria edustaa kertosäkeistö.  Saksofoni taas kuvaa Kimmoa parhaiten, koska siinä on hieno ääni, joka jalostuu hyvän soittajan käsissä. Hetken mietinnän jälkeen, että voiko duurissa jotain vetää, Kimmo päätyy Abban Dancing Queniin.

- Intohimo ja rakkaus musiikkiin ei häviä koskaan. Se vie eteenpäin tässä työssä, miettii Kimmo.  Tampereen Musiikki on hyvissä käsissä.