Roland D-05 Boutique synthesizer

365.00 € 294.35 € alv. 0% Ovh. 412.30 €, säästät 11.5 %

Maksa laskulla tai osamaksulla.

Osamaksu alkaen

16.80 € / kk
+ mahd. kulut ja korot

LINEAR ARITHMETIC-SYNTEESI UUDELLE SUKUPOLVELLE

Vuonna 1987 julkaistu Roland D-50 Linear Synthesizer on helposti yksi vaikutusvaltaisimmista koskaan tehdyistä syntikoista. Tämä vallankumouksellinen instrumentti auttoi määrittämään 80-luvun lopun soinnin sen välittömästi tunnistettavalla, samplattujen alukkeiden ja soivien syntikka-aaltomuotojen sekä oman choruksen, kaiun ja EQ:n yhdistelmällä . Se on eri genrejen klassikkoraitojen perusraaka-aine, oli kyseessä sitten syntikkapop, uusi aalto, new jack tai R&B. Se on myös kuultavissa lukemattomilla sen ajan elokuvien ääniraidoilla. Roland D-05 pakkaa D-50:n ikonisen soinnin ja ohjaimet moderniin laitteeseen, joka luo täydellisesti uudelleen legendaarisen syntikan sen pienimpiä yksityiskohtia myöden.

 • - Alkuperäisen valmistajan täydellisesti soiva D-50:n uudelleenluonti
 • - Digital Circuit Behavior (DCB) toisintaa uskollisesti jokaisen yksityiskohdan
 • - Autenttinen käyttöliittymä, mukana myös joystick-ohjaus
 • - Kaikki alkuperäiset presetit sekä tuoreita uusia soundeja
 • - Yhteensopiva alkuperäisten D-50 -patchien kanssa
 • - 64 askeleen polyfoninen sekvensseri ja arpeggiaattori
 • - Tukeva rakenne, metallinen etupaneeli
 • - Erittäin liikuteltava mobiiliin musiikintekoon
 • - Toimii paristoilla (4 x AA) tai USB-virralla
 • - Oma minikaiutin välittömään musisointiin
 • - Yhteensopiva Roland Boutique-lisävarusteiden kanssa

 

Vintage Digital

Useimpien mielissä vintage-syntikka on analoginen peli, jossa on paljon säätimiä ja potikoita. 1980-luvulla siirryttiin johonkin uuteen: tuli linjakkaita koskettimistoja digitaalisin äänilähtein, jotka tuottivat muusikoille ja tuottajille aivan uudenlaisia soundeja, joita ei analogista irronnut. 

Rolandin ensimmäisenä kokonaan digitaalisena keikkasoittimena D-50 aiheutti melkoisen myrskyn: se oli ainutlaatuinen sekoitus samplattuja alukkeita sekä syntikka-aaltomuotoja, siinä oli omat efektit ja...joystick! 

Nimeä kuulu raita 80-luvun lopulta tai 90-luvun alusta ja on hyvät saumat, että se on rakennettu yhden tai useamman D-50 -soundin ympärille. Ylpeästi digitaalisena D-50 on ottanut oikeutetun paikkansa klassisten vintage-syntikoiden joukossa. Sen soundi on ainutlaatuinen ja kaunis, se tuo ”sitä jotakin” raidoillesi, jota ei muualta löydy.

Uusi aalto. New Jack. New Age. Ja niin edelleen...

80-Luku oli dynaamista aikaa pop-musiikissa. Tuottajat kokeilivat uusia asioita etsien uusia soundeja, uusia genrejä syntyi hurjaa vauhtia. Vuodesta 1987 eteenpäin Roland D-50:n vaikutus oli erittäin suuri; sitä näki studioissa ja lavoilla ympäri maailman. Jotkut palvotuimmista artisteista ovat käyttäneet upeasti tehtyjä presettejä, sellaisenaan, suurten kansainvälisten hittien perusmateriaalina. Sen soundin laadussa vain on jotain erityisen koskettavaa. Roland D-05 juhlistaa tämän uraa uurtavan syntikan 30-vuotisjuhlaa siirtämällä kaiken tuon D-50:n kauniin voiman moderniin Roland Boutique-formaattiin.

Samplet kohtaavat synteesin

No, mikä täsmälleen teki tästä syntikasta niin huomiota herättävän? D-50:ssä käytettiin kekseliästä lyhyiden samplattujen alukkeiden ja digitaalisesti syntesoitujen soivien äänten yhdistelmää. Tämä tekniikka, joka sai nimen ”Linear Arithmetic (LA) Synthesis”, toi mukanaan (siihen aikaan) kalliiden digitaalisamplerien realismin, syntikan ilmaisuvoiman sekä korkealuokkaisen studion viimeistelyn digitaaliefektiensä ansiosta. Ei ole siis mikään ihme, että D-50:stä tuli yksi parhaiten menestyneistä pro-kosketinsoittimista koskaan. 

Kolmen vuosikymmenenkin kuluttua samplauksen ja synteesin yhdistelmä on yhtä ajankohtainen kuin aikakaudella, jolloin D-50 loisti niin kirkkaana. Kaivaudu syvemmälle LA-ääniyksikön rakenteisiin ja voit luoda tehokkaita perkussiivisia patcheja, pehmeitä ambient padeja sekä staccato-soundeja sekvensseihin; saat ”jotain uutta”; sitä, mitä olet etsinyt.

LA Boutique

Roland Boutique-sarjan laitteiden kompakti koko tuo ammattisyntikan mihin tahansa studioon, lavalle tai musiikkitilaan. D-05:n ytimessä on ensimmäinen DCB (Digital Circuit Behavior)-teknologiaan perustuva syntikka yhdistettynä alkuperäisen D-50:n attack- ja loop-aaltomuotoihin. Näin jokainen soinnin nyanssi voidaan luoda uudelleen pienintä yksityiskohtaa myöten. Käyttöliittymä on myös totaalisen autenttinen useine yhden parametrin ohjaimineen. Myös tärkeä joystick on mukana, sillä voidaan saumattomasti morfata eri Upper ja Lower Tone-miksauksien välillä. Erinomainen työkalu live-käyttöön sekä soundien tekoon. 

Mutta D-05:ssa on myös muutama kiinnostava uusi päivitys. 64 askeleen polyfoninen sekvensseri on kätevä livenä ja uusien ideoiden pohjustajana. Se tallentaa myös tempon ja patchien vaihdot ja osaa sekvenssoida shuffle- ja gate-ajoitukset. Oma arpeggiaattori puolestaan lisää liikettä jo valmiiksi eloisiin soundeihin. D-05 on kestävä ja kompakti, se toimii paristoilla tai USB-virralla ja se kulkee mukana käytännössä minne vain. Saat joustavasti kytkettyä niin audion kuin MIDI:nkin USB:n kautta tai tilaa säästävillä minijakeilla sekä normaaleilla MIDI-liittimillä. D-05 voi jopa toimia tietokoneesi audio interfacena eli Sinun tarvitsee kantaa entistä vähemmän kaapeleita ja muita laitteita mukanasi ja pystytys on nopeampaa. 

Ja koska D-05 on yhteensopiva Roland Boutique-lisävarusteiden kanssa, saat asetettua sen esimerkiksi käyttökulman säädöllä varustettuun DK-01 Boutique Dockiin tai K-25m Keyboard Unitiin, jolloin käytössäsi on selkäreppuun mahtuva, täysin soitettava D-50. Kaikki tämä D-05:n voima ja monipuolisuus on yllättävän edullista; ylentävä D-50 -kokemus on käytännössä kenen tahansa ulottuvilla.

Tuotekoodi: D-05

1-2 arkipäivää

Vaihtoehtoiset tuotteet:

Lisäosat: