Kawai CA99R digitaalipiano ruusupuu

Kawai CA99 digitaalipiano
-13 %

Kawai CA99 on digitaalipiano (sähköpiano), joka on Concert Artist -malliston lippulaiva. Siinä on uusin Grand Feel III -koskettimisto puisilla koskettimilla, edistynyt SK-EX Rendering -äänimoottori monikanavaisilla pianosampleilla ja resonanssimallinnuksella, Onkyon kanssa yhteistyössä tehty korkealuokkainen vahvistin- ja kaiutinjärjestelmä, sekä aito puinen kaikupohja. Kawai CA99 innoittaa soittajia kehittymään taitaviksi pianisteiksi, ja muuttaa olohuoneet mittaviksi konserttisaleiksi. Kawain uusimman Concert Artist -sarjan filosofia on tarjota huippuluokan instrumentteja, jotka vangitsevat upean konserttiflyygelin olemuksen ja innostavat muusikoita toteuttamaan todellista taiteellista potentiaaliaan.

 

CA99

 

Grand Feel III -puukoskettimisto takaa flyygelin soittotuntuman

CA99:n Grand Feel III -koskettimisto tarjoaa hienoimpien konserttiflyygelien soittotuntuman hyödyntämällä monia akustiseen pianoon liittyviä pitkään vakiintuneita perinteitä. Kaikki 88 mustaa ja valkoista kosketinta on valmistettu kokonaan puusta, ja viimeistelty norsunluun ja eebenpuun kaltaisilla pintamateriaaleilla, jotka imevät kosteutta ja lisäävät soiton tarkkuutta. Jokainen puinen kosketin on tasapainotettu ja liikkuu tasaisesti balanssitappien (balance pin) päällä. Painettaessa kosketinta nousee koskettimen takaosa, ja vastapainotettu vasara (weighted hammer) lyö painekytkintä. Kytkimeen kohdistuva voima ja nopeus mitataan, ja kosketinta vastaava sävel soi aidolla tonaalisella karaktäärillä ja voimakkuudella.

 Kawai_Grand_Feel_III_koskettimisto.jpg

 

 
Koskettimen pituus

Sen lisäksi että Grand Feel -koskettimiston koskettimet ovat täyttä puuta, ylpeilee se myös markkinoiden pisimmillä koskettimien pituuksilla (Pivot Length) - itse asiassa pituus on sama kuin Kawain flyygeleissä. Pitkä kosketin tarjoaa tasaisen kosketuksen koskettimen reunasta takaosaan saakka, jolloin soiton ilmaisuvoima ja sujuvuus lisääntyvät. Samalla siirtyminen digitaalipianosta akustisen flyygelin ääreen on helpompaa, eikä vaadi soittotekniikan muuttamista.

CA99

 

 
Vasarakoskettimien vastapainot

Painotetun vasarakoskettimiston lisäksi Grand Feel III -koskettimistoon kuuluvat metalliset vastapainot, jotka on kiinnitetty jokaisen koskettimen alle. Nämä lisäpainot auttavat tasapainottamaan kosketusta erityisesti pianissimoissa, ja forte-kohdissa ne jykevöittävät soittotatsia.

CA99

 

 
Kolmoissensori

Grand Feel III -koskettimistossa on kolmoissensorit, jotka osaltaan lisäävät soittotuntuman todentuntuisuutta. Kolmas sensori parantaa pianon reagointia soitettaessa samaa säveltä monta kertaa peräkkäin. Toisin kuin yleisimmissä kaksoissensorilla varustetuissa koskettimistoissa, mahdollistaa tämä aidontuntuisen sävelten ”kerrostumisen” sen sijaan, että aiemmin soitetut sävelet häviäisivät. Lisäksi Kawai-koskettimiston teknologia mittaa myös nopeutta jolla kosketin vapautetaan. Tämä vaikuttaa siihen miten sävelen sointi sammuu, ja tarjoaa näin laajemman ilmaisuvoiman staccato- ja legato-soiton välille.

CA99

 

 
Ivory & Ebony Touch -pinnoitteet

 CA99:n valkoiset koskettimet on viimeistelty Ivory Touch -pinnoitteella. Tämä hienorakenteinen materiaali absorboi hienovaraisesti sormenpäiden hikeä ja rasvaa, ja auttaa näin soittimen hallinnassa. Koskettimissa on mattapinta, joka on sileä mutta ei liukas. Ensiluokkaisia valkoisia koskettimia täydentää Kawain mustille koskettimille kehittämä Ebony Touch -pinnoite. Tämä musta pinnoite toistaa aidosti eebenpuun hienojakoiset syyt ja syvän kiillon. Lopputuloksena on koskettimien pinnat, jotka näyttävät ja tuntuvat yhtä ylellisiltä kuin hienoimmissa konserttiflyygeleissä, ja inspiroivat kaikentasoisia muusikoita kehittymään paremmiksi pianisteiksi.

CA99

 

 
Uloslöysäys

Aidoimpana digitaalisena pianokoskettimistona Grand Feel III sisältää akustisille pianoille ominaisen uloslöysäyksen (Let-Off). Toiminto ilmenee pienenä koskettimen nykäyksenä painettaessa se pehmeästi alas, ja kokeneet pianistit hyödyntävät sitä soittaessaan kappaleiden pianissimo-osia. Uloslöysäys mahdollistaa myös nopeamman repetitio-soiton.

CA99

 

 
Flyygelin sointi: Shigeru Kawai SK-EX -konserttiflyygeli

 Kawai CA99:n soinnin ytimenä on Kawain mestarillinen konserttiflyygeli - Shigeru Kawai SK-EX, joka syntyi kehitettäessä pianon rakentamisen taidetta seuraavalle tasolle. Se on niittänyt mainetta ”Japanin johtavana pianona”, ja se on levynnyt ympäri maailmaa konserttisaleihin ja musiikkioppilaitoksiin. Shigeru Kawai nauttii tunnustusta soinnin poikkeuksellisesta selkeydestä ja dynaamisuudesta. Monet ammattipianistit ovat valinneet instrumentikseen SK-EX:n useissa arvostetuissa kansainvälisissä pianotapahtumissa, kuten esim. Chopin-, Tshaikovsky-, ja Rubinstein-kilpailut. SK-EX on vertaansa vailla oleva konserttiflyygeli upean sointisävyn ja herkästi reagoivan kosketuksensa ansiosta.

 

CA99

  


SK-EX Rendeding -äänimoottori

Toistaakseen uskollisesti Shigeru Kawai -konserttiflyygelin upean äänen digitaalisesti, on Kawai kehittänyt SK-EX Rendering -äänimoottorin. Tämä erityisesti pianosointiin keskittyvä äänimoottori yhdistää Kawai CA-sarjan DSP-tehon, monikanavaisen 88 koskettimen pianosamplet, sekä resonanssimallinnuksen autenttisen akustisen pianosoinnin tuottamiseksi. Kun soittimesta otetaan käyttöön SK-EX -renderöinti, voi soittaja lisäksi valita kulloiseenkin tilanteeseen sopivimman sointikaraktäärin 10 erilaisesta vaihtoehdosta, jotka ulottuvat klassismin ja romantiikan pianoihanteista aina jazz- ja boogie-sävyihin asti.

CA99

 

 
Monikanavainen samplaus

Yleisimmin digitaalipianojen ääni luodaan samplaamalla, ts. pianon sävelet äänitetään ja taltioidaan digitaalisesti. Normaalisti tämä tehdään yhdestä pisteestä stereoäänityksenä. SK-EX Rendering -äänimoottorin samplet on taltioitu monikanavaisesti äänittämällä Shigeru Kawai -konserttiflyygeliä useasta eri pisteestä eri puolilta soitinta. Tämä moderni tekniikka mahdollistaa akustisen flyygelin sävykirjon taltioimisen sekä toistamisen entistä laajemmin ja tarkemmin. Lisäksi koskettimiston ja kuultavan äänen välinen yhteys paranee, ja soundista tulee elävämpi ja se reagoi herkemmin soiton dynamiikkaan.

CA99

 

 
Täydellinen resonanssimallinnus

Vaikuttavan Shigeru Kawain soundi rikastuu entisestään uudelleen kehitetyillä resonanssialgoritmeilla. Niiden avulla mallinnetaan monimutkaiset akustiset ilmiöt, joihin vaikuttavat kielet, vaimentimet, ja muut akustisen pianon koneiston osat. Monissa pianoissa resonanssimallinnus on toteutettu yksinkertaisella päälle/pois-menetelmällä. Sen sijaan SK-EX Rendering -äänimoottori muodostaa resonanssit asteittain pedaalin ja koskettimien liikkeiden mukaisesti. Näin instrumentti reagoi soittoon tarkasti - aivan kuten akustinen piano.

CA99 

 

 
Harmonic Imaging XL -äänimoottori

SK-EX Rendering -äänimoottorin lisäksi CA99:stä löytyy joustava Harmonic Imaging XL -äänimoottori. Se tarjoaa laajemman valikoiman erilaisia pianosouneja, jotka on kaikki taltioitu täydellä stereofonisella 88 koskettimen samplauksella. Mukana on mm. täysikokoinen Kawai EX -konserttiflyygeli, pienempi Shigeru Kawai SK-5 -flyygeli, sekä Kawai K-60 -pystypiano.

CA99

 

Virtuaaliteknikko

Kokeneen pianoteknikon tieto-taito on oleellista, kun akustisesta pianosta halutaan saada paras mahdollinen sointi. Normaalin virityksen lisäksi teknikko pystyy tekemään monia hienosäätöjä, joilla pianon soinnista saadaan parhaat mahdolliset puolet esille. CA99:n tehokas ”Virtual Technician”-toiminto jäljittelee näitä hienosäätöjä digitaalisesti. Sen avulla vaativimmatkin muusikot pystyvät muokkaamaan pianosoundin yksityiskohtia omien henkilökohtaisten mieltymystensä mukaisiksi. Säädöillä pystytään vaikuttamaan mm. soittotatsiin, vasarakoneiston ja koskettimien synnyttämiin hälyääniin, kielten hienovirityksiin, sekä vaimenninkoneiston ja kaikukopan resonansseihin. Jopa yksittäisten sävelten hienovirityksen, äänenvoimakkuuden ja karaktäärin säädöt ovat mahdollisia - ja kaikki tämä reaaliajassa.

 CA99

 

 

Kattava soundivalikoima

Kauniiden pianosoundien lisäksi CA99:n ominaisuuksiin kuuluu myös kattava valikoima muita soundeja. Akustisten pianosoundien lisäksi mukana on mm. sähköpianoja, Hammond-urkuja, kirkkourkuja, jousia, kuoroja, sekä erilaisia synasoundeja. Dual-moodissa voidaan kerrostaa kaksi erilaista soundia päällekkäin. Yhdistämällä flyygelisoundiin esim. jousiorkesteri, saadaan ilmoille täyteläisen orkestraalinen soundi. Split- ja Four Hands-moodeissa koskettimisto jakautuu kahteen osaan, joista kummallekin voidaan valita oma soundi. Voimakkuusbalanssit ja muut säädöt on helppo tehdä soittimen intuitiivisen kosketusnäytön avulla.

CA99

 

 
Huippuluokan audioteknologiaa

CA99 käyttää high-end -tasoisia erikoiskomponentteja, jotka on suunniteltu yhteistyössä Japanin johtavan huipputason audiolaitteita valmistavan Onkyon kanssa. Soittimen optimoitu päätevahvistin toistaa Shigeru Kawai -konserttiflyygelin äänen hämmästyttävän selkeällä, rikkaalla ja voimallisella soinnilla. Kuulokekuuntelua palvelee puolestaan tehokas Discrete SpectraModule™ -kuulokevahvistin, joka edustaa uusinta audioteknologiaa. 

 

CA99:ssä käytetään 1-bittistä DSD-prosessointia, joka on tonaalisesti lähempänä analogista sointia eikä rasita korvia siinä määrin kuin normaali digitaalinen PCM-ääni. Lisäksi prosessoinnissa käytetään uniikkia DIDRC-suodinpiiriä, joka auttaa säilyttämään flyygelin soinnin harmonisen rakenteen eliminoimalla digitaalisia häiriöitä. CA99:ssä on kolme erillistä vahvistinmodulia, jotka on suunniteltu erityisesti CA99:lle. Näiden ansiosta ääni välittyy rikkaasti riittävän laajalla dynamiikkakaistalla säröytymättä.

CA99

 

 
Kaiutinjärjestelmä 

Concert Artist -malliston lippulaivana CA99 sisältää tehokkaan hybridikaiutinjärjestelmän, jossa yhdistyvät huippulaadukkaat kaiutinelementit, sekä Kawain arvostettu kaikupohja-kaiutin-teknologia. Lopputuloksena on kristallinkirkkaat ja kimaltavat diskantit sekä lämmin resonoiva basso - aivan kuten akustisessa instrumentissa. Onkyon asiantuntija ovat suunnitelleet tasaisen taajuusvasteen diskanttikaiuttimet, joiden särö on äärimmäisen pientä. Neljä kanteen asennettua keskiäänielementtiä tuovat ääneen flyygelimäistä syvyyttä ja selkeyttä. 

CA99

 

 

360° kaiutindiffuusorit

Huippulaadukkaiden kaiutinelementtien lisäksi CA99 sisältää varta vasten sille räätälöidyt diffuusoripaneelit, joiden ansiosta pianon ääni projisoituu joka suuntaan. Nämä diffuusorit luovat 360° äänikentän pianon ympärille, ja takaavat luonnollisen pianosoundin niin soittajalle kuin kuulijoillekin joka puolella huonetta.

CA99

 

TwinDrive Soundboard -kaiutinjärjestelmä

Huippuluokan kaiuttimien lisäksi CA99 sisältää uusimman version Kawain suurta arvostusta saaneesta kaikupohjan luonnollista värähtelyä hyödyntävästä kaiutinjärjestelmästä. Tämä uniikki audioteknologia hyödyntää puun rikkaita ja harmonisia ominaisuuksia käyttämällä muuntimia, jotka siirtävät äänienergian laajaan kaikupohjaan. Lopputuloksena on luonnollisempi ja orgaanisempi sointi. Kaikupohjaa tukevat pitkät puiset äänipinnat laajentavat osaltaan taajuusvastetta ja lisäävät äänen voimakkuutta. Soittaja suorastaan uppoutuu äänikenttään, ja soittokokemus on hämmästyttävän lähellä konserttiflyygelin soittamista.

 

CA99

 

TwinDrive-järjestelmä edustaa Kawain kaikupohjateknologian kolmatta sukupolvea, ja sisältää uudistetun version primaarimuuntajasta, joka antaa entistä enemmän äänitehoa. Tämän lisäksi diskanttipuolelle sijoitettu sekundäärimuuntaja hyödyntää akustista kaikupohjaa myös keskiäänten ja jopa diskanttien toistossa. 

 

 CA99

 

 

Digitaalinen piano on mukava ja joustava

Luokkansa johtavan Grand Feel III -koskettimiston ja upean SK-EX Rendering -äänimoottorin lisäksi CA99 tarjoaa paljon muitakin digitaalisen pianon etuja. Kaikkiin toimintoihin pääsee käsiksi 5 tuuman värillisen kosketusnäytön kautta. Soundien valinnat ja muut säädöt suoritetaan upealla grafiikalla varustetun käyttöliittymän kautta. Näyttö voidaan laittaa myös automaattisesti tummumaan soiton ajaksi, jolloin soittaja voi vähentää visuaalisia häiriötekijöitä ja pääsee lähemmäksi akustisen pianon tuntumaa.

CA99

 

USB- ja MIDI-liitännöillä pianon voi liittää tietokoneeseen ja muihin digitaalisiin instrumentteihin. Lisäksi CA99 hyödyntää Bluetooth® MIDI- ja Audio-teknologioita, joiden avulla piano voi kommunikoida langattomasti älylaitteiden kanssa. Kun piano on kytketty puhelimeen, tablettiin tai läppäriin, voivat Concert Artist -omistajat nauttia laajasta valikoimasta musiikkisovelluksia. Lisäksi Bluetooth mahdollistaa audion striimaamisen CA99:n laadukkaan äänentoistojärjestelmän kautta, jolloin piano toimii huippuluokan langattomana kaiuttimena.

CA99

 

CA99:n käyttäjäystävälliseen käyttöliittymään pääsee käsiksi myös PianoRemote-sovelluksella (iOS ja Android). Sovellus kytkeytyy pianoon langattomasti Bluetoothin avulla tarjoten mutkattoman tavan vaihtaa soundeja, tai nauttia sisäänrakennetusta laajasta musiikkivalikoimasta vaikkapa nojatuolista käsin.

Lue lisää PianoRemote-sovelluksesta! 

 Apple AppStoreGoogle Play Store

CA99

 

Langattomien toimintojen lisäksi CA99 on varustettu myös USB-liitännöillä. Niiden avulla piano voidaan kytkeä suoraan tietokoneeseen MIDI-toimintoja varten. Myös tiedostojen lataaminen ja tallentaminen USB-muisteille on mahdollista. Pianon sisäiseen muistiin tallennetut kappaleet voidaan siirtää USB-muistitikuille, ja netistä ladattavia MIDI-tiedostoja (SMF) voidaan soittaa pianon soundeilla ilman muita laitteita tai kaapeleita.

 CA99

 

USB-muistia voidaan käyttää myös MP3- ja WAV-audiotiedostojen toistamiseen. Tämä auttaa esim. opiskeltaessa uusia kappaleita, kun musiikkia voidaan toistaa suoraan pianosta käsin. Myös oman soiton tallentaminen MP3- ja WAV-tiedostoiksi onnistuu, ja tallenteisiin sisältyy myös Line In -liitännän tai Bluetoothin kautta toistettu musiikki. USB-tikulla tallennettu musiikki siirtyy helposti tietokoneelle vai sähköpostilla lähettämistä varten.

CA99

 

CA99:n kätevän Lesson-toiminnon avulla pianistit pääsevät harjoittelemaan soittoa. Pianoon on tallennettu Czernyn, Burgmüllerin, Beyerin, Bachin, Beethovenin, ja Chopinin musiikkia. Lisäksii muistista löytyy perinteisiä sormi- ja asteikkoharjoituksia, ja mukana toimitetaan vielä  nuottikirjat harjoittelua varten. 

CA99 

 

 

Grand Feel Pedal -järjestelmä

Kawain Grand Feel Pedal -järjestelmä vahvistaa Concert Artist -malliston mainetta realistisimpana digitaalipianona. Tämä uniikki järjestelmä mallintaa tarkasti Shigeru Kawai SK-EX -konserttiflyygelin pedaalien soittotuntuman. Lisäksi pedaalien herkkyyttä on mahdollista hienosäätää Virtual Technician -parametreilla, jolloin kokeneet pianistit voivat hyvin tarkasti sovittaa pedaalien vasteen omaan soittotekniikkaansa.

CA99

 

 

Ylivoimainen kuulokesoundi

CA99:n Spatial Headphone Sound (SHS) laajentaa pianosoundin syvyyttä ja realismia kuulokekuuntelussa, ja vähentää korvien väsymistä. Lisäksi soittaja voi määritellä käyttämänsä kuuloketyypin(avoin, puoliavoin, korvanappi, jne.) optimaalisen kuuntelukokemuksen takaamiseksi.

CA99

 

 

Korkealuokkainen design

Uusimmat Concert Artist -sarjan soittimet on rakennettu laadukkaista puuosista, ja yksityiskohdat ovat viimeisteltyjä. Kevyt ja moderni design muodostuu mm. kapeista jaloista ja pyöristetyistä reunoista. Lippulaivamalli CA99 lainaa ulkoasua nykyaikaiselta pystypianolta, siinä on leveä nuottiteline nahkajäljitelmällä, sekä kannen sulkeutumista hidastava Soft Fall -mekanismi.

CA99

 

Kapea design, luja rakenne

Istuttaessa CA99:n ääreen syntyy ensivaikutelma pienestä Kawain pystypianosta. Syvyyssuunnassakin mittaa on vain 47 cm. Kompaktina pianona CA99 mahtuu hyvin pienempiinkin tiloihin, ja sitä voi harkita myös akustisen pianon vaihtoehdoksi. Monista muista digitaalipianoista poiketen CA99 on yksiosainen soitin, eikä rakennu erillisestä jalustasta ja piano-osasta. Tämä rakenne lujittaa pianoa huomattavasti, ja mahdollistaa samalla uniikin kaikupohjaa hyödyntävän äänentoistojärjestelmän.

CA99

   

Hinta sisältää kotiinkuljetuksen; kuljetus koko Suomen alueelle!
Kampanjaetusi:
Laadukkaat ISK HD9999 -kuulokkeet ja tukeva pianopenkki kaupan päälle!

 

Valmistaja:
Kawai
4350.00 € 3790.00 €
Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksiin
Maksu laskulla tai osamaksulla
CA99R | Saatavilla heti
Toimitusaika: 1-3 arkipäivää


Maksa laskulla tai osamaksulla.

Osamaksu alkaen

183.70 € / kk
+ mahd. kulut ja korot

Kawai CA99 on digitaalipiano (sähköpiano), joka on Concert Artist -malliston lippulaiva. Siinä on uusin Grand Feel III -koskettimisto puisilla koskettimilla, edistynyt SK-EX Rendering -äänimoottori monikanavaisilla pianosampleilla ja resonanssimallinnuksella, Onkyon kanssa yhteistyössä tehty korkealuokkainen vahvistin- ja kaiutinjärjestelmä, sekä aito puinen kaikupohja. Kawai CA99 innoittaa soittajia kehittymään taitaviksi pianisteiksi, ja muuttaa olohuoneet mittaviksi konserttisaleiksi. Kawain uusimman Concert Artist -sarjan filosofia on tarjota huippuluokan instrumentteja, jotka vangitsevat upean konserttiflyygelin olemuksen ja innostavat muusikoita toteuttamaan todellista taiteellista potentiaaliaan.

 

CA99

 

Grand Feel III -puukoskettimisto takaa flyygelin soittotuntuman

CA99:n Grand Feel III -koskettimisto tarjoaa hienoimpien konserttiflyygelien soittotuntuman hyödyntämällä monia akustiseen pianoon liittyviä pitkään vakiintuneita perinteitä. Kaikki 88 mustaa ja valkoista kosketinta on valmistettu kokonaan puusta, ja viimeistelty norsunluun ja eebenpuun kaltaisilla pintamateriaaleilla, jotka imevät kosteutta ja lisäävät soiton tarkkuutta. Jokainen puinen kosketin on tasapainotettu ja liikkuu tasaisesti balanssitappien (balance pin) päällä. Painettaessa kosketinta nousee koskettimen takaosa, ja vastapainotettu vasara (weighted hammer) lyö painekytkintä. Kytkimeen kohdistuva voima ja nopeus mitataan, ja kosketinta vastaava sävel soi aidolla tonaalisella karaktäärillä ja voimakkuudella.

 Kawai_Grand_Feel_III_koskettimisto.jpg

 

 
Koskettimen pituus

Sen lisäksi että Grand Feel -koskettimiston koskettimet ovat täyttä puuta, ylpeilee se myös markkinoiden pisimmillä koskettimien pituuksilla (Pivot Length) - itse asiassa pituus on sama kuin Kawain flyygeleissä. Pitkä kosketin tarjoaa tasaisen kosketuksen koskettimen reunasta takaosaan saakka, jolloin soiton ilmaisuvoima ja sujuvuus lisääntyvät. Samalla siirtyminen digitaalipianosta akustisen flyygelin ääreen on helpompaa, eikä vaadi soittotekniikan muuttamista.

CA99

 

 
Vasarakoskettimien vastapainot

Painotetun vasarakoskettimiston lisäksi Grand Feel III -koskettimistoon kuuluvat metalliset vastapainot, jotka on kiinnitetty jokaisen koskettimen alle. Nämä lisäpainot auttavat tasapainottamaan kosketusta erityisesti pianissimoissa, ja forte-kohdissa ne jykevöittävät soittotatsia.

CA99

 

 
Kolmoissensori

Grand Feel III -koskettimistossa on kolmoissensorit, jotka osaltaan lisäävät soittotuntuman todentuntuisuutta. Kolmas sensori parantaa pianon reagointia soitettaessa samaa säveltä monta kertaa peräkkäin. Toisin kuin yleisimmissä kaksoissensorilla varustetuissa koskettimistoissa, mahdollistaa tämä aidontuntuisen sävelten ”kerrostumisen” sen sijaan, että aiemmin soitetut sävelet häviäisivät. Lisäksi Kawai-koskettimiston teknologia mittaa myös nopeutta jolla kosketin vapautetaan. Tämä vaikuttaa siihen miten sävelen sointi sammuu, ja tarjoaa näin laajemman ilmaisuvoiman staccato- ja legato-soiton välille.

CA99

 

 
Ivory & Ebony Touch -pinnoitteet

 CA99:n valkoiset koskettimet on viimeistelty Ivory Touch -pinnoitteella. Tämä hienorakenteinen materiaali absorboi hienovaraisesti sormenpäiden hikeä ja rasvaa, ja auttaa näin soittimen hallinnassa. Koskettimissa on mattapinta, joka on sileä mutta ei liukas. Ensiluokkaisia valkoisia koskettimia täydentää Kawain mustille koskettimille kehittämä Ebony Touch -pinnoite. Tämä musta pinnoite toistaa aidosti eebenpuun hienojakoiset syyt ja syvän kiillon. Lopputuloksena on koskettimien pinnat, jotka näyttävät ja tuntuvat yhtä ylellisiltä kuin hienoimmissa konserttiflyygeleissä, ja inspiroivat kaikentasoisia muusikoita kehittymään paremmiksi pianisteiksi.

CA99

 

 
Uloslöysäys

Aidoimpana digitaalisena pianokoskettimistona Grand Feel III sisältää akustisille pianoille ominaisen uloslöysäyksen (Let-Off). Toiminto ilmenee pienenä koskettimen nykäyksenä painettaessa se pehmeästi alas, ja kokeneet pianistit hyödyntävät sitä soittaessaan kappaleiden pianissimo-osia. Uloslöysäys mahdollistaa myös nopeamman repetitio-soiton.

CA99

 

 
Flyygelin sointi: Shigeru Kawai SK-EX -konserttiflyygeli

 Kawai CA99:n soinnin ytimenä on Kawain mestarillinen konserttiflyygeli - Shigeru Kawai SK-EX, joka syntyi kehitettäessä pianon rakentamisen taidetta seuraavalle tasolle. Se on niittänyt mainetta ”Japanin johtavana pianona”, ja se on levynnyt ympäri maailmaa konserttisaleihin ja musiikkioppilaitoksiin. Shigeru Kawai nauttii tunnustusta soinnin poikkeuksellisesta selkeydestä ja dynaamisuudesta. Monet ammattipianistit ovat valinneet instrumentikseen SK-EX:n useissa arvostetuissa kansainvälisissä pianotapahtumissa, kuten esim. Chopin-, Tshaikovsky-, ja Rubinstein-kilpailut. SK-EX on vertaansa vailla oleva konserttiflyygeli upean sointisävyn ja herkästi reagoivan kosketuksensa ansiosta.

 

CA99

  


SK-EX Rendeding -äänimoottori

Toistaakseen uskollisesti Shigeru Kawai -konserttiflyygelin upean äänen digitaalisesti, on Kawai kehittänyt SK-EX Rendering -äänimoottorin. Tämä erityisesti pianosointiin keskittyvä äänimoottori yhdistää Kawai CA-sarjan DSP-tehon, monikanavaisen 88 koskettimen pianosamplet, sekä resonanssimallinnuksen autenttisen akustisen pianosoinnin tuottamiseksi. Kun soittimesta otetaan käyttöön SK-EX -renderöinti, voi soittaja lisäksi valita kulloiseenkin tilanteeseen sopivimman sointikaraktäärin 10 erilaisesta vaihtoehdosta, jotka ulottuvat klassismin ja romantiikan pianoihanteista aina jazz- ja boogie-sävyihin asti.

CA99

 

 
Monikanavainen samplaus

Yleisimmin digitaalipianojen ääni luodaan samplaamalla, ts. pianon sävelet äänitetään ja taltioidaan digitaalisesti. Normaalisti tämä tehdään yhdestä pisteestä stereoäänityksenä. SK-EX Rendering -äänimoottorin samplet on taltioitu monikanavaisesti äänittämällä Shigeru Kawai -konserttiflyygeliä useasta eri pisteestä eri puolilta soitinta. Tämä moderni tekniikka mahdollistaa akustisen flyygelin sävykirjon taltioimisen sekä toistamisen entistä laajemmin ja tarkemmin. Lisäksi koskettimiston ja kuultavan äänen välinen yhteys paranee, ja soundista tulee elävämpi ja se reagoi herkemmin soiton dynamiikkaan.

CA99

 

 
Täydellinen resonanssimallinnus

Vaikuttavan Shigeru Kawain soundi rikastuu entisestään uudelleen kehitetyillä resonanssialgoritmeilla. Niiden avulla mallinnetaan monimutkaiset akustiset ilmiöt, joihin vaikuttavat kielet, vaimentimet, ja muut akustisen pianon koneiston osat. Monissa pianoissa resonanssimallinnus on toteutettu yksinkertaisella päälle/pois-menetelmällä. Sen sijaan SK-EX Rendering -äänimoottori muodostaa resonanssit asteittain pedaalin ja koskettimien liikkeiden mukaisesti. Näin instrumentti reagoi soittoon tarkasti - aivan kuten akustinen piano.

CA99 

 

 
Harmonic Imaging XL -äänimoottori

SK-EX Rendering -äänimoottorin lisäksi CA99:stä löytyy joustava Harmonic Imaging XL -äänimoottori. Se tarjoaa laajemman valikoiman erilaisia pianosouneja, jotka on kaikki taltioitu täydellä stereofonisella 88 koskettimen samplauksella. Mukana on mm. täysikokoinen Kawai EX -konserttiflyygeli, pienempi Shigeru Kawai SK-5 -flyygeli, sekä Kawai K-60 -pystypiano.

CA99

 

Virtuaaliteknikko

Kokeneen pianoteknikon tieto-taito on oleellista, kun akustisesta pianosta halutaan saada paras mahdollinen sointi. Normaalin virityksen lisäksi teknikko pystyy tekemään monia hienosäätöjä, joilla pianon soinnista saadaan parhaat mahdolliset puolet esille. CA99:n tehokas ”Virtual Technician”-toiminto jäljittelee näitä hienosäätöjä digitaalisesti. Sen avulla vaativimmatkin muusikot pystyvät muokkaamaan pianosoundin yksityiskohtia omien henkilökohtaisten mieltymystensä mukaisiksi. Säädöillä pystytään vaikuttamaan mm. soittotatsiin, vasarakoneiston ja koskettimien synnyttämiin hälyääniin, kielten hienovirityksiin, sekä vaimenninkoneiston ja kaikukopan resonansseihin. Jopa yksittäisten sävelten hienovirityksen, äänenvoimakkuuden ja karaktäärin säädöt ovat mahdollisia - ja kaikki tämä reaaliajassa.

 CA99

 

 

Kattava soundivalikoima

Kauniiden pianosoundien lisäksi CA99:n ominaisuuksiin kuuluu myös kattava valikoima muita soundeja. Akustisten pianosoundien lisäksi mukana on mm. sähköpianoja, Hammond-urkuja, kirkkourkuja, jousia, kuoroja, sekä erilaisia synasoundeja. Dual-moodissa voidaan kerrostaa kaksi erilaista soundia päällekkäin. Yhdistämällä flyygelisoundiin esim. jousiorkesteri, saadaan ilmoille täyteläisen orkestraalinen soundi. Split- ja Four Hands-moodeissa koskettimisto jakautuu kahteen osaan, joista kummallekin voidaan valita oma soundi. Voimakkuusbalanssit ja muut säädöt on helppo tehdä soittimen intuitiivisen kosketusnäytön avulla.

CA99

 

 
Huippuluokan audioteknologiaa

CA99 käyttää high-end -tasoisia erikoiskomponentteja, jotka on suunniteltu yhteistyössä Japanin johtavan huipputason audiolaitteita valmistavan Onkyon kanssa. Soittimen optimoitu päätevahvistin toistaa Shigeru Kawai -konserttiflyygelin äänen hämmästyttävän selkeällä, rikkaalla ja voimallisella soinnilla. Kuulokekuuntelua palvelee puolestaan tehokas Discrete SpectraModule™ -kuulokevahvistin, joka edustaa uusinta audioteknologiaa. 

 

CA99:ssä käytetään 1-bittistä DSD-prosessointia, joka on tonaalisesti lähempänä analogista sointia eikä rasita korvia siinä määrin kuin normaali digitaalinen PCM-ääni. Lisäksi prosessoinnissa käytetään uniikkia DIDRC-suodinpiiriä, joka auttaa säilyttämään flyygelin soinnin harmonisen rakenteen eliminoimalla digitaalisia häiriöitä. CA99:ssä on kolme erillistä vahvistinmodulia, jotka on suunniteltu erityisesti CA99:lle. Näiden ansiosta ääni välittyy rikkaasti riittävän laajalla dynamiikkakaistalla säröytymättä.

CA99

 

 
Kaiutinjärjestelmä 

Concert Artist -malliston lippulaivana CA99 sisältää tehokkaan hybridikaiutinjärjestelmän, jossa yhdistyvät huippulaadukkaat kaiutinelementit, sekä Kawain arvostettu kaikupohja-kaiutin-teknologia. Lopputuloksena on kristallinkirkkaat ja kimaltavat diskantit sekä lämmin resonoiva basso - aivan kuten akustisessa instrumentissa. Onkyon asiantuntija ovat suunnitelleet tasaisen taajuusvasteen diskanttikaiuttimet, joiden särö on äärimmäisen pientä. Neljä kanteen asennettua keskiäänielementtiä tuovat ääneen flyygelimäistä syvyyttä ja selkeyttä. 

CA99

 

 

360° kaiutindiffuusorit

Huippulaadukkaiden kaiutinelementtien lisäksi CA99 sisältää varta vasten sille räätälöidyt diffuusoripaneelit, joiden ansiosta pianon ääni projisoituu joka suuntaan. Nämä diffuusorit luovat 360° äänikentän pianon ympärille, ja takaavat luonnollisen pianosoundin niin soittajalle kuin kuulijoillekin joka puolella huonetta.

CA99

 

TwinDrive Soundboard -kaiutinjärjestelmä

Huippuluokan kaiuttimien lisäksi CA99 sisältää uusimman version Kawain suurta arvostusta saaneesta kaikupohjan luonnollista värähtelyä hyödyntävästä kaiutinjärjestelmästä. Tämä uniikki audioteknologia hyödyntää puun rikkaita ja harmonisia ominaisuuksia käyttämällä muuntimia, jotka siirtävät äänienergian laajaan kaikupohjaan. Lopputuloksena on luonnollisempi ja orgaanisempi sointi. Kaikupohjaa tukevat pitkät puiset äänipinnat laajentavat osaltaan taajuusvastetta ja lisäävät äänen voimakkuutta. Soittaja suorastaan uppoutuu äänikenttään, ja soittokokemus on hämmästyttävän lähellä konserttiflyygelin soittamista.

 

CA99

 

TwinDrive-järjestelmä edustaa Kawain kaikupohjateknologian kolmatta sukupolvea, ja sisältää uudistetun version primaarimuuntajasta, joka antaa entistä enemmän äänitehoa. Tämän lisäksi diskanttipuolelle sijoitettu sekundäärimuuntaja hyödyntää akustista kaikupohjaa myös keskiäänten ja jopa diskanttien toistossa. 

 

 CA99

 

 

Digitaalinen piano on mukava ja joustava

Luokkansa johtavan Grand Feel III -koskettimiston ja upean SK-EX Rendering -äänimoottorin lisäksi CA99 tarjoaa paljon muitakin digitaalisen pianon etuja. Kaikkiin toimintoihin pääsee käsiksi 5 tuuman värillisen kosketusnäytön kautta. Soundien valinnat ja muut säädöt suoritetaan upealla grafiikalla varustetun käyttöliittymän kautta. Näyttö voidaan laittaa myös automaattisesti tummumaan soiton ajaksi, jolloin soittaja voi vähentää visuaalisia häiriötekijöitä ja pääsee lähemmäksi akustisen pianon tuntumaa.

CA99

 

USB- ja MIDI-liitännöillä pianon voi liittää tietokoneeseen ja muihin digitaalisiin instrumentteihin. Lisäksi CA99 hyödyntää Bluetooth® MIDI- ja Audio-teknologioita, joiden avulla piano voi kommunikoida langattomasti älylaitteiden kanssa. Kun piano on kytketty puhelimeen, tablettiin tai läppäriin, voivat Concert Artist -omistajat nauttia laajasta valikoimasta musiikkisovelluksia. Lisäksi Bluetooth mahdollistaa audion striimaamisen CA99:n laadukkaan äänentoistojärjestelmän kautta, jolloin piano toimii huippuluokan langattomana kaiuttimena.

CA99

 

CA99:n käyttäjäystävälliseen käyttöliittymään pääsee käsiksi myös PianoRemote-sovelluksella (iOS ja Android). Sovellus kytkeytyy pianoon langattomasti Bluetoothin avulla tarjoten mutkattoman tavan vaihtaa soundeja, tai nauttia sisäänrakennetusta laajasta musiikkivalikoimasta vaikkapa nojatuolista käsin.

Lue lisää PianoRemote-sovelluksesta! 

 Apple AppStoreGoogle Play Store

CA99

 

Langattomien toimintojen lisäksi CA99 on varustettu myös USB-liitännöillä. Niiden avulla piano voidaan kytkeä suoraan tietokoneeseen MIDI-toimintoja varten. Myös tiedostojen lataaminen ja tallentaminen USB-muisteille on mahdollista. Pianon sisäiseen muistiin tallennetut kappaleet voidaan siirtää USB-muistitikuille, ja netistä ladattavia MIDI-tiedostoja (SMF) voidaan soittaa pianon soundeilla ilman muita laitteita tai kaapeleita.

 CA99

 

USB-muistia voidaan käyttää myös MP3- ja WAV-audiotiedostojen toistamiseen. Tämä auttaa esim. opiskeltaessa uusia kappaleita, kun musiikkia voidaan toistaa suoraan pianosta käsin. Myös oman soiton tallentaminen MP3- ja WAV-tiedostoiksi onnistuu, ja tallenteisiin sisältyy myös Line In -liitännän tai Bluetoothin kautta toistettu musiikki. USB-tikulla tallennettu musiikki siirtyy helposti tietokoneelle vai sähköpostilla lähettämistä varten.

CA99

 

CA99:n kätevän Lesson-toiminnon avulla pianistit pääsevät harjoittelemaan soittoa. Pianoon on tallennettu Czernyn, Burgmüllerin, Beyerin, Bachin, Beethovenin, ja Chopinin musiikkia. Lisäksii muistista löytyy perinteisiä sormi- ja asteikkoharjoituksia, ja mukana toimitetaan vielä  nuottikirjat harjoittelua varten. 

CA99 

 

 

Grand Feel Pedal -järjestelmä

Kawain Grand Feel Pedal -järjestelmä vahvistaa Concert Artist -malliston mainetta realistisimpana digitaalipianona. Tämä uniikki järjestelmä mallintaa tarkasti Shigeru Kawai SK-EX -konserttiflyygelin pedaalien soittotuntuman. Lisäksi pedaalien herkkyyttä on mahdollista hienosäätää Virtual Technician -parametreilla, jolloin kokeneet pianistit voivat hyvin tarkasti sovittaa pedaalien vasteen omaan soittotekniikkaansa.

CA99

 

 

Ylivoimainen kuulokesoundi

CA99:n Spatial Headphone Sound (SHS) laajentaa pianosoundin syvyyttä ja realismia kuulokekuuntelussa, ja vähentää korvien väsymistä. Lisäksi soittaja voi määritellä käyttämänsä kuuloketyypin(avoin, puoliavoin, korvanappi, jne.) optimaalisen kuuntelukokemuksen takaamiseksi.

CA99

 

 

Korkealuokkainen design

Uusimmat Concert Artist -sarjan soittimet on rakennettu laadukkaista puuosista, ja yksityiskohdat ovat viimeisteltyjä. Kevyt ja moderni design muodostuu mm. kapeista jaloista ja pyöristetyistä reunoista. Lippulaivamalli CA99 lainaa ulkoasua nykyaikaiselta pystypianolta, siinä on leveä nuottiteline nahkajäljitelmällä, sekä kannen sulkeutumista hidastava Soft Fall -mekanismi.

CA99

 

Kapea design, luja rakenne

Istuttaessa CA99:n ääreen syntyy ensivaikutelma pienestä Kawain pystypianosta. Syvyyssuunnassakin mittaa on vain 47 cm. Kompaktina pianona CA99 mahtuu hyvin pienempiinkin tiloihin, ja sitä voi harkita myös akustisen pianon vaihtoehdoksi. Monista muista digitaalipianoista poiketen CA99 on yksiosainen soitin, eikä rakennu erillisestä jalustasta ja piano-osasta. Tämä rakenne lujittaa pianoa huomattavasti, ja mahdollistaa samalla uniikin kaikupohjaa hyödyntävän äänentoistojärjestelmän.

CA99

   

Hinta sisältää kotiinkuljetuksen; kuljetus koko Suomen alueelle!
Kampanjaetusi:
Laadukkaat ISK HD9999 -kuulokkeet ja tukeva pianopenkki kaupan päälle!

 

Valmistaja:
Kawai

Lisäosat

Supreme CD-80 kuulokkeet

  63.00 €
Saatavilla heti
-20 %

Nuottivalo LED, pöytämallinen

49.00 € 39.00 €
Saatavilla heti
-17 %

Boston OB-240 X-penkki, erittäin tukeva

59.00 € 49.00 €
Saatavilla heti

Vaihtoehtoiset tuotteet

Kawai CA99 digitaalipiano
-15 %

Kawai CA99B digitaalipiano musta

4350.00 € 3690.00 €
Saatavilla heti
Kawai CA99 digitaalipiano
-8 %

Kawai CA99W digitaalipiano valkoinen

4350.00 € 3999.00 €
Saatavilla heti
-11 %

Kawai CA99EP digitaalipiano mustakiiltävä

4990.00 € 4444.00 €
Saatavilla heti
-10 %

Kawai Novus NV5S hybridipiano (uutuus)

6990.00 € 6299.00 €
Saatavilla heti